facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑρνίσιο κεμπάπ με σπιτικές πίτες
Ab logo
  • Αρνίσιο κεμπάπ με σπιτικές πίτες
Αρνίσιο κεμπάπ με σπιτικές πίτες

Αρνίσιο κεμπάπ με σπιτικές πίτες

by AB Foodstories
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 750 g κιμάς αρνίσιος, κατά προτίμηση από μπούτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας ΑΒ (για τα κεμπάπ)
  • 3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο (για τα κεμπάπ)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (για τα κεμπάπ)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο (για τα κεμπάπ)
  • 1 κ.σ. ξίδι, κατά προτίμηση λευκό (για τα κεμπάπ)
  • 1 ασπράδι αβγού (για τα κεμπάπ)
  • τα φυλλαράκια από 1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (για τα κεμπάπ)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα ΑΒ, σε σκόνη (για τα κεμπάπ)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη (για τα κεμπάπ)
  • αλάτι (για τα κεμπάπ)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΑΒ (για τα κεμπάπ)
  • 500 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από την Δράμα (για τις πίτες)
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (για τις πίτες)
  • 1 κ.γ. αλάτι ΑΒ (για τις πίτες)
  • 100 ml γάλα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από την Θεσσαλία (για τις πίτες)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη ΑΒ (για τις πίτες)
  • 1 αβγό (για τις πίτες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο (για τις πίτες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  • τα φυλλαράκια από 1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο καυτερό μπούκοβο (προαιρετικό)
  • 750 g κιμάς αρνίσιος, κατά προτίμηση από μπούτι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας ΑΒ (για τα κεμπάπ)
  • 3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο (για τα κεμπάπ)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (για τα κεμπάπ)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο (για τα κεμπάπ)
  • 1 κ.σ. ξίδι, κατά προτίμηση λευκό (για τα κεμπάπ)
  • 1 ασπράδι αβγού (για τα κεμπάπ)
  • τα φυλλαράκια από 1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (για τα κεμπάπ)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα ΑΒ, σε σκόνη (για τα κεμπάπ)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη (για τα κεμπάπ)
  • αλάτι (για τα κεμπάπ)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΑΒ (για τα κεμπάπ)
  • 500 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από την Δράμα (για τις πίτες)
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (για τις πίτες)
  • 1 κ.γ. αλάτι ΑΒ (για τις πίτες)

Start cooking

• Για τα κεμπάπ: Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και με βρεγμένα τα χέρια (για να μην κολλάει ο κιμάς) ζυμώνουμε πολύ καλά για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Κάθε τόσο βουτάμε τα χέρια μας σε νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει. • Πίτες: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το γάλα, τη ζάχαρη, το αβγό και 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού, αδειάζουμε εκεί το υγρό μείγμα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με τα χέρια, για να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα, ελαφρώς νοτισμένη, και το αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, μέχρι να «ξεκουραστεί» η ζύμη. Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη για 1 λεπτό, ξανασκεπάζουμε το μπολ με τη νοτισμένη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη κατά μέρος για 1-2 ώρες. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπάλα και την πιέζουμε να πλατύνει, δίνοντάς της σχετικά στρογγυλό σχήμα. Αραδιάζουμε τις πίτες σε μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου και τις ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά, να σκουρύνουν σε μερικά σημεία και να εμφανίσουν μεγάλες φουσκάλες. • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τη βάζουμε στην ψηλότερη θέση, κάτω από το γκριλ. Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη και να μη λερώσουν τον φούρνο. Χωρίζουμε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη, πλάθουμε σε μακριά κεμπάπ και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 13-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές. • Για το σερβίρισμα: Απλώνουμε 2 πίτες σε κάθε πιάτο και τοποθετούμε από 1 κεμπάπ στην καθεμία. Σκορπίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτες, μαϊντανό και πασπαλίζουμε με πάπρικα και καυτερό μπούκοβο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Middle Eastern
Classic
Everyday recipe,Nights with friends
Lunch
All seasons
Main courses