Άσπρη σούπα με κουνουπίδι και τυρί
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Soup
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κουνουπίδι περίπου 1½ κιλό
- ελαιόλαδο
- αλεύρι
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μερικά κλαδάκια τσάιβς ή τρυφερά φύλλα από ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 300 γρ. τυρί φορμαέλα ή μανούρι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 λίτρο γάλα
- λίγο ξίδι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063769
This item is no longer available
7231636
7087510
7064467
Load 4 more products
Start cooking
Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το ξεπλένετε σε νερό με ξίδι. Το βάζετε σε μπόλικο νερό που βράζει και το αφήνετε 3 λεπτά. Το σουρώνετε. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τις πατάτες και το κουνουπίδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το γάλα μαζί με λίγο νερό ώστε να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ ή το περνάτε από τον μύλο των λαχανικών και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε στο αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά- μέχρι να κάνει η σούπα μερικές φούσκες. Κόβετε στο μεταξύ το τυρί σε κύβους. Το αλευρώνετε και το τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέσα σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο τσάιβς, ρίχνετε τελευταία στιγμή το τηγανισμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Soup
Shop this recipe
Essential ingredients
7063769
This item is no longer available
7231636
7087510
7064467
Load 4 more products