Αθερινόπιτα με μαραθόριζα
by #MadeWithAB
Θαλασσινοί μεζέδες για το καλοκαίρι
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό αθερίνα
- 250 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μικρή μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη (χωρίς φλούδα, σπόρους, υγρά)
Start cooking
Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε για 1 ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε τις φέτες της μαραθόριζας σε ένα τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό και τις αχνίζουμε για 10 λεπτά‘ μέχρι να μισομαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την ντομάτα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαραθόριζα, τον μαϊντανό, το αλεύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε και την αθερίνα και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα με την αθερίνα στο τηγάνι και με ένα πιρούνι το πιέζουμε καλά να πάρει το σχήμα στρογγυλής πίτας.
Τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά‘ και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε την πίτα και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λεπτά‘.
Μεταφέρουμε την πίτα σε πιατέλα και τη σερβίρουμε ζεστή.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
Summer
Main courses