Start cooking
Για τη βάση του cheesecake
1. Παίρνουμε τα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
2. Παράλληλα σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
3. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt μέχρι να λιώσει (30’’).
4. Αφού λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε ποτήρια μέχρι το 1/3 του ύψους τους.
5. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσει το μπισκότο.
Για τη γέμιση
1. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (για 2-3 λεπτά).
2. Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μία πλαστική σπάτουλα και ανακατεύουμε ξανά γιατί υπάρχει περίπτωση μέρος της πραλίνας να έχει κάτσει στον πάτο του κάδου και να μην έχει χτυπηθεί.
3. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση από πάνω.
4. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.
5. Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 50 λεπτά