Recipe Search ResultsΑτομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο
Ab logo
  • Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

by Τίνα Webb

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 μεγάλες πιπεριές κόκκινες
  • 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδια)
  • Αλάτι
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. ζεστό γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. βούτυρο και λίγο για το ταψί
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα και στραγγισμένες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πιπεριές Κόκκινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063748
  • PARMIGIANO REGGIANO ΤΡΙΜΜΑ 100 GR
    This item is no longer available
    7077351
  • Start cooking

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις καθαρίζετε εσωτερικά από τα σπόρια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε το πέστο, την παρμεζάνα, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι που να χωράει τις τέσσερις πιπεριές όρθιες. Ρίχνετε μια κουταλιά σάλτσα τομάτας στον πάτο κάθε πιπεριάς και την υπόλοιπη σάλτσα τη ρίχνετε στο μίγμα με τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Σιγά- σιγά με κοφτές κινήσεις και μεταλλικό κουτάλι, ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Μοιράζετε το μίγμα στις 4 πιπεριές και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    Spring,Summer
    Aperitif
    • Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πιπεριές Κόκκινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063748
  • PARMIGIANO REGGIANO ΤΡΙΜΜΑ 100 GR
    This item is no longer available
    7077351