Αβγά μάτια τηγανητά με πελτέ και καβουρμά
by #MadeWithAB
ΠΡΩΙΝΟ
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Side dishes

Ingredients for 4 People
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 5 κ.γ. ζάχαρη
- 250 g καβουρμάς
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 αβγά
Start cooking
1Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε για 2-3’ τον πελτέ με την πάπρικα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4’ ακόμα.
Θρυμματίζουμε τον καβουρμά με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3’ και με ένα κουτάλι δημιουργούμε κενά, όπου ρίχνουμε τα αυγά, και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πήξει το ασπράδι τους, αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος. Αφαιρούμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Side dishes