Recipe Search ResultsΑβγά μάτια τηγανητά με πελτέ και καβουρμά
Ab logo
  • Αβγά μάτια τηγανητά με πελτέ και καβουρμά

Αβγά μάτια τηγανητά με πελτέ και καβουρμά

by #MadeWithAB
ΠΡΩΙΝΟ

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Side dishes
Αβγά μάτια τηγανητά με πελτέ και καβουρμά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.γ. ζάχαρη
  • 250 g καβουρμάς
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 αβγά

Start cooking

1Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε για 2-3’ τον πελτέ με την πάπρικα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4’ ακόμα. Θρυμματίζουμε τον καβουρμά με ένα πιρούνι και τον ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3’ και με ένα κουτάλι δημιουργούμε κενά, όπου ρίχνουμε τα αυγά, και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πήξει το ασπράδι τους, αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος. Αφαιρούμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Side dishes
  • Αβγά μάτια τηγανητά με πελτέ και καβουρμά