Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetHigh Protein
Easter
Snacks

Ingredients for 4 People
- πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι
- 100 g. μανιτάρια, της αρεσκείας μας
- αλάτι
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- 80 g. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
Start cooking
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες.
• Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
• Τα μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
• Βουτυρώνουμε 2 ατομικά κεραμικά φορμάκια (ή άλλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο), μοιράζουμε σ’αυτά την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και προσθέτουμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι.
• Μοιράζουμε το τυρί πάνω στα αβγά.
• Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα στο ταψί χλιαρό νερό τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καλύψει τα φορμάκια μέχρι τη μέση.
• Ψήνουμε για 12-15’ ανάλογα με το σκεύος μας και το πόσο μαγειρεμένο θέλουμε τον κρόκο.
• Τα βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
High Protein
Easter
Brunch
Spring
Snacks