Recipe Search ResultsΑβοκάντο γεμιστά με υγιεινή κοτοσαλάτα
Ab logo
  • Αβοκάντο γεμιστά με υγιεινή κοτοσαλάτα

Αβοκάντο γεμιστά με υγιεινή κοτοσαλάτα

by #MadeWithAB
Ιδανικό γεύμα για πακέτο. Υγιεινή, σπιτική κοτοσαλάτα που σερβίρεται μέσα σε αβοκάντο, αντί για ψωμί! Επίσης, εύκολη λύση και για έτοιμο βραδινό. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με κοτόπουλο που έχει περισσέψει από το ψητό της Κυριακής. Θα χρειαστείτε περίπου 2½ φλιτζάνια κοτόπουλο ψαχνό.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Αβοκάντο γεμιστά με υγιεινή κοτοσαλάτα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης, ψημένα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 3 κ.γ αλάτι
  • 1 φλ. κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, στη μέση (προαιρετικά)
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 φλ. σέλερι, σε φετάκια

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen

Start cooking

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό που το καλύπτει ακριβώς για περίπου 15-20’, μέχρι να γίνει. Το βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα σε ξύλο κοπής, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, για περίπου 30’. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το εστραγκόν και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κοτόπουλο μαζί με το σέλερι, τα σταφύλια και τα φιστίκια, και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν οι γεύσεις. Μοιράζουμε το μείγμα στα 4 μισά αβοκάντο και, αν μας περισσέψει, το διατηρούμε στο ψυγείο για να φτιάξουμε άλλη κοτοσαλάτα με πρασινάδες.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Αβοκάντο γεμιστά με υγιεινή κοτοσαλάτα

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen