Bitter μους σοκολάτας με πορτοκάλι και γιαούρτι
by Εύα Μονοχάρη
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Valentine's Day
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 200 g κουβερτούρα
- 70 ml γάλα φρέσκο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 100 g γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
Shop this recipe
Essential ingredients
7141690
7076755
7144803
7140757
Load 3 more products
Start cooking
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί με το λικέρ και τη βανίλια.
- Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση με το ξύσμα πορτοκαλιού, το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε 10’ να πέσει η θερμοκρασία.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια και βάζουμε την μους να παγώσει για 60-120’ στο ψυγείο. Σερβίρεται σκέτη με ξύσμα σοκολάτας ή με φράουλες.
Tips: Μπορούμε, αν θέλουμε πιο γλυκιά τη μους, να προσθέσουμε λίγο μέλι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Valentine's Day
Dessert
Winter
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7141690
7076755
7144803
7140757
Load 3 more products