Recipe Search ResultsBitter μους σοκολάτας με πορτοκάλι και γιαούρτι
Ab logo
  • Bitter μους σοκολάτας με πορτοκάλι και γιαούρτι

Bitter μους σοκολάτας με πορτοκάλι και γιαούρτι

by Εύα Μονοχάρη

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Valentine's Day
Desserts
Bitter μους σοκολάτας με πορτοκάλι και γιαούρτι

Ingredients for 2 People

2 People
  • 200 g κουβερτούρα
  • 70 ml γάλα φρέσκο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 g γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί με το λικέρ και τη βανίλια.
  • Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση με το ξύσμα πορτοκαλιού, το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε 10’ να πέσει η θερμοκρασία.
  • Ενσωματώνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε σε 2 ποτήρια και βάζουμε την μους να παγώσει για 60-120’ στο ψυγείο. Σερβίρεται σκέτη με ξύσμα σοκολάτας ή με φράουλες.

Tips: Μπορούμε, αν θέλουμε πιο γλυκιά τη μους, να προσθέσουμε λίγο μέλι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Valentine's Day
Dessert
Winter
Desserts
  • Bitter μους σοκολάτας με πορτοκάλι και γιαούρτι

Shop this recipe

Essential ingredients