facebook-pixel
Recipe Search ResultsBurger με μπιφτέκι ψαριού
Ab logo
  • Burger με μπιφτέκι ψαριού
Burger με μπιφτέκι ψαριού

Burger με μπιφτέκι ψαριού

by Elena's cooking - Έλενα Σμπώκου
Easy
>30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 400 γρ ψάρι κατεψυγμένο φιλέτο γλώσσας, αποψυγμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 φέτα ψωμί του τοστ, τριμμένες στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερό κρεμμύδι
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερό σκόρδο (προαιρετικά)
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
  • Φύλλο μαρουλιού ή iceberg (για το σερβίρισμα)
  • Μαγιονέζα light (για το σερβίρισμα)
  • Ψωμάκι για burger (για το σερβίρισμα)
  • 400 γρ ψάρι κατεψυγμένο φιλέτο γλώσσας, αποψυγμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 6 φέτα ψωμί του τοστ, τριμμένες στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερό κρεμμύδι
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερό σκόρδο (προαιρετικά)
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
  • Φύλλο μαρουλιού ή iceberg (για το σερβίρισμα)
  • Μαγιονέζα light (για το σερβίρισμα)
  • Ψωμάκι για burger (για το σερβίρισμα)

Start cooking


1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψάρι σε κομμάτια και με δύο πιρούνια το «μαδάμε» σε πολλά κομμάτια.
2. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο ψωμί.
3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το μίγμα θα πρέπει να είναι σχετικά στεγνό αλλά όχι εντελώς.
4. Με το χέρι φτιάχνουμε τα μπιφτέκια ψαριού και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
5. Τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν.
6. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τοποθετούμε τα burgers στα ψωμάκια και προσθέτουμε ροδέλες κρεμμύδι, ντομάτα, τα φύλλα μαρούλι ή iceberg και μαγιονέζα της αρεσκείας μας.

 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Party
Lunch
Spring
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064229
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΣΤΑΡΕΝΙΟ 350 GR
    This item is no longer available
    7089088