Recipe Search ResultsBurger με μπιφτέκι ψαριού
Ab logo
  • Burger με μπιφτέκι ψαριού

Burger με μπιφτέκι ψαριού

by Elena's cooking - Έλενα Σμπώκου

Difficulty

Easy

Duration

>30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Party
Main courses
Burger με μπιφτέκι ψαριού

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
  • 1 ντομάτα σε ροδέλες (για το σερβίρισμα)
  • Φύλλο μαρουλιού ή iceberg (για το σερβίρισμα)
  • Μαγιονέζα light (για το σερβίρισμα)
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερό σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 6 φέτα ψωμί του τοστ, τριμμένες στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ ψάρι κατεψυγμένο φιλέτο γλώσσας, αποψυγμένο
  • Ψωμάκι για burger (για το σερβίρισμα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking


1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψάρι σε κομμάτια και με δύο πιρούνια το «μαδάμε» σε πολλά κομμάτια.
2. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο ψωμί.
3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το μίγμα θα πρέπει να είναι σχετικά στεγνό αλλά όχι εντελώς.
4. Με το χέρι φτιάχνουμε τα μπιφτέκια ψαριού και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
5. Τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν.
6. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τοποθετούμε τα burgers στα ψωμάκια και προσθέτουμε ροδέλες κρεμμύδι, ντομάτα, τα φύλλα μαρούλι ή iceberg και μαγιονέζα της αρεσκείας μας.

 

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Party
Lunch
Spring
Main courses
  • Burger με μπιφτέκι ψαριού

Shop this recipe

Essential ingredients