facebook-pixel
Recipe Search ResultsBurgers with spinach and broccoli
Ab logo
  • Burgers with spinach and broccoli
Burgers with spinach and broccoli

Burgers with spinach and broccoli

Γεύμα για όλη την οικογένεια, υψηλής θρεπτικής αξίας, vegan
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης 1000γρ.
  • 1/2 συσκευασία μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης 900γρ
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • νιφάδες βρόμης, ψιλοκομμένες
  • 1 τμχ φυτικό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης 1000γρ.
  • 1/2 συσκευασία μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης 900γρ
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • νιφάδες βρόμης, ψιλοκομμένες
  • 1 τμχ φυτικό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το σπανάκι απευθείας από την κατάψυξη και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι πιέζοντας με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού να φύγουν τα περιττά υγρά ✓ Ψιλοκόβουμε το μπρόκολο στο μπλέντερ με διακεκομμένη λειτουργία, χωρίς να λιώσει. Στο ίδιο στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να στεγνώσει. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε και το σπανάκι και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένη βρόμη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πλάθονται σε σχήμα μπιφτεκιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον βρόμη. Ζεσταίνουμε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια ανά τέσσερα, περίπου για 3΄ από κάθε μεριά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα και από τις δύο μεριές. Σερβίρονται αμέσως όσο είναι ζεστά με φυτικό γιαούρτι ως δροσερό ντιπ στο πλάι.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
High Protein
Everyday recipe
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Σπανάκι Φύλλα Κατεψυγμένο 1kg
    1 Kg
    4,74 €/ Kg€4,74
    3,32 €/ Kg
    €3,32
    7081433
  • Κρεμμύδι Φρέσκο Καθαρισμένο  100 gr
    This item is no longer available
    7310383
  • 7081467
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064239