Recipe Search ResultsCarrot cake pancakes με γιαούρτι και χωρίς ίχνος αλευριού
Ab logo
  • Carrot cake pancakes με γιαούρτι και χωρίς ίχνος αλευριού

Carrot cake pancakes με γιαούρτι και χωρίς ίχνος αλευριού

by AB Foodstories

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Brunch
Snacks
Carrot cake pancakes με γιαούρτι και χωρίς ίχνος αλευριού

Ingredients for 3 People

3 People
  • 2 μεγάλα αβγά «AB think bio»
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 150 g γιαούρτι με γεύση βανίλια
  • 1/2 φλ. αλεύρι βρόμης ή αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια ή/και κανέλα (για το γαρνίρισμα)
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (για το γαρνίρισμα)

Start cooking

• Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα αβγά, το καρότο, την μπανάνα και το γιαούρτι μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.
• Προσθέτουμε τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη, ομοιόμορφη ζύμη με υφή smoothie.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά με λίγο από το λάδι, ρίχνουμε 1/3 φλ. από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε το pancake για 2 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για 1-3 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα. Συνολικά θα βγουν 8-9 pancakes.
• Γαρνίρουμε τα pancakes με επιπλέον γιαούρτι, καρύδια, σοκολάτα!
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Brunch
Brunch
All seasons
Snacks
  • Carrot cake pancakes με γιαούρτι και χωρίς ίχνος αλευριού