Χάμπουργκερ με μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια
by Νίκος Μαούνης
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Children's party
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 ντοματίνια κομμένα στα δυο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 1 Βαλσάμικο ξίδι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο (για τον κιμά)
- 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
- Μερικά φύλλα από μαρούλι, πλυμένα και στραγγισμένα
- 4 φέτες μπέικον
- 2 κ.γ. worcestershire sauce
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- πιπέρι
- Αλάτι
- 4 φέτες ντομάτας λεπτές
Shop this recipe
Essential ingredients
7063671
7063706
7071882
7068197
Load 4 more products
Start cooking
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 1/4 του φλιτζανιού νερό, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά. Αναμιγνύουμε τον κιμά σε ένα μπολ με το μαϊντανό, τον πελτέ, την worcestershire sauce, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 μεγάλα και πλατιά μπιφτέκια. Ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια φωτιά ανάλογα με το πώς επιθυμούμε το ψήσιμο, περίπου 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε τις φέτες μπέικον μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, ίσα που να βγάλουν το λίπος τους και στραγγίζουμε. Βάζουμε το μπιφτέκι πάνω στα κομμένα στα δύο ψωμάκια, προσθέτουμε το μπέικον, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την ντομάτα και λίγο από το μαρούλι και σερβίρουμε. Tip: Συνοδεύουμε με κέτσαπ γλυκιά ή καυτερή.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Children's party
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063671
7063706
7071882
7068197
Load 4 more products