Ab logo
  • Cheeseburger

Cheeseburger

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Cheeseburger

Ingredients for 4 People

4 People
  • 6 φέτες cheddar
  • 6 ψωμάκια για hamburger
  • Nτομάτα σε φέτες
  • Δροσερά φύλλα μαρουλιού
  • Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Μαρούλι Τεμάχιο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063845
  • Start cooking

    Ετοιμάζουμε το BBQ και λαδώνουμε τη σχάρα. Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ και αφού βρέξουμε τα χέρια μας με νερό, τον χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη. Πλάθουμε 6 burgers με πάχος 2-1/2 cm. το ένα, χωρίς να πιέζουμε τον κιμά, για να μείνουν αφράτα. Τα αλατοπιπερώνουμε γύρω-γύρω και με το δάχτυλό μας πιέζουμε το burger στο κέντρο, για να σχηματιστεί μια λακουβίτσα. Τα τοποθετούμε στη σχάρα με τη λακουβίτσα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5' την κάθε τους πλευρά, γυρνώντας τα μόνο μία φορά. Τα τελευταία 2' του ψησίματος, ακουμπάμε πάνω από κάθε burger μία φέτα cheddar για να λιώσει. Για το σερβίρισμα: Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ακουμπάμε στη σχάρα, από την πλευρά που τα κόψαμε, για 2'. Βάζουμε το burger στο ψωμί και το καλύπτουμε με δροσερά λαχανικά. Το σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Cheeseburger

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Μαρούλι Τεμάχιο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063845