Cheeseburger
by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 6 φέτες cheddar
- 6 ψωμάκια για hamburger
- Nτομάτα σε φέτες
- Δροσερά φύλλα μαρουλιού
- Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7065245
This item is no longer available
7088726
7063671
7063845
Load 3 more products
Start cooking
Ετοιμάζουμε το BBQ και λαδώνουμε τη σχάρα. Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ και αφού βρέξουμε τα χέρια μας με νερό, τον χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη. Πλάθουμε 6 burgers με πάχος 2-1/2 cm. το ένα, χωρίς να πιέζουμε τον κιμά, για να μείνουν αφράτα. Τα αλατοπιπερώνουμε γύρω-γύρω και με το δάχτυλό μας πιέζουμε το burger στο κέντρο, για να σχηματιστεί μια λακουβίτσα. Τα τοποθετούμε στη σχάρα με τη λακουβίτσα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5' την κάθε τους πλευρά, γυρνώντας τα μόνο μία φορά. Τα τελευταία 2' του ψησίματος, ακουμπάμε πάνω από κάθε burger μία φέτα cheddar για να λιώσει.
Για το σερβίρισμα: Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ακουμπάμε στη σχάρα, από την πλευρά που τα κόψαμε, για 2'. Βάζουμε το burger στο ψωμί και το καλύπτουμε με δροσερά λαχανικά. Το σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7065245
This item is no longer available
7088726
7063671
7063845
Load 3 more products