Recipe Search ResultsCheesecake φούρνου με σύκα
Ab logo
  • Cheesecake φούρνου με σύκα

Cheesecake φούρνου με σύκα

by Funky Cook (http://www.funkycook.gr/)
Μπορεί να έχει αμερικανική προέλευση, αλλά σίγουρα το αγαπάμε πολύ και στην Ελλάδα. Η FunkyCook μας κακομαθαίνει σε αυτή τη #MadewithAB συνταγή με ένα απολαυστικότατο cheesecake φούρνου με σύκα

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Cheesecake φούρνου με σύκα

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1,5 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ (για τη γέμιση)
  • φλούδα λεμονιού (για το topping)
  • 50 g μέλι (για το topping)
  • σύκο, ώριμο φρέσκο (για το topping)
  • 100 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί (για το topping)
  • 1 φυσική βανίλια, στικ (για το topping)
  • 4 σπόροι κάρδαμο (για το topping)
  • ξύσμα λεμονιού (για τη γέμιση)
  • 100 g ζάχαρη, κρυσταλλική λευκή (για το topping)
  • 1 φυσική βανίλια, στικ (για τη γέμιση)
  • κανέλα, λίγη (για τη βάση)
  • 1/2 χυμός λεμονιού (για τη γέμιση)
  • 3 αβγά (για τη γέμιση)
  • 50 ml κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση)
  • 150 g ζάχαρη, ΑΒ άχνη (για τη γέμιση)
  • 400 g τυρί κρέμα, ΑΒ φρέσκο (για τη γέμιση)
  • 400 g ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 100 g μπισκότα digestive, ΑΒ (για τη βάση)
  • 40 g φιστίκια, Αιγίνης (για τη βάση)
  • 50 g βούτυρο (για τη βάση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΨΙΧΑ ΩΜΗ 240 GR
    This item is no longer available
    7103805
  • Μπισκότα Digestive Ολικής Άλεσης 300g
    This item is no longer available
    7125811
  • Τυρί Κρέμα 200gr
    200 gr
    7,55 Ε/ Kg
    €1,51
    7077079
  • Start cooking

    Οδηγίες για τη βάση:1. Χτυπάμε τα μπισκότα, τα φιστίκια και λίγη κανέλα στο μούλτι.2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. 3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και φιστίκια με το βούτυρο και απλώνουμε το μίγμα, ομοιόμορφα, σε μια στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι (διαμέτρου 20εκ). Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.Οδηγίες για τη γέμιση:4. Χτυπάμε το ανθότυρο και την κρέμα γάλακτος στο μούλτι, ρίχνουμε το μίγμα στο μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ, τα αβγά και το φρέσκο τυρί κρέμα, και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3΄. Προσθέτουμε τέλος τα σποράκια από το στικ βανίλιας και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ξαναχτυπάμε ελαφρά.5. Περιχύνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, γυρνώντας αρχικά τη θερμοκρασία στους 170°C για 40’ και κατόπιν στους 120°C για άλλα 20’.6. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες (εκτός ψυγείου) και ξεφορμάρουμε.Οδηγίες για το topping:7. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το κρασί, με τη ζάχαρη, το στικ βανίλιας, τις φλούδες λεμονιού και τους σπόρους κάρδαμου σε χαμηλή θερμοκρασία, για 4-5’. Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το μίγμα και μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.8. Σερβίρουμε το cheesecake, γαρνίροντας με φρέσκα ώριμα σύκα και περιχύνοντας με το σιρόπι.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Cheesecake φούρνου με σύκα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΨΙΧΑ ΩΜΗ 240 GR
    This item is no longer available
    7103805
  • Μπισκότα Digestive Ολικής Άλεσης 300g
    This item is no longer available
    7125811
  • Τυρί Κρέμα 200gr
    200 gr
    7,55 Ε/ Kg
    €1,51
    7077079