Cheesecake φούρνου με σύκα
by Funky Cook (http://www.funkycook.gr/)
Μπορεί να έχει αμερικανική προέλευση, αλλά σίγουρα το αγαπάμε πολύ και στην Ελλάδα. Η FunkyCook μας κακομαθαίνει σε αυτή τη #MadewithAB συνταγή με ένα απολαυστικότατο cheesecake φούρνου με σύκα
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 1,5 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ (για τη γέμιση)
- φλούδα λεμονιού (για το topping)
- 50 g μέλι (για το topping)
- σύκο, ώριμο φρέσκο (για το topping)
- 100 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί (για το topping)
- 1 φυσική βανίλια, στικ (για το topping)
- 4 σπόροι κάρδαμο (για το topping)
- ξύσμα λεμονιού (για τη γέμιση)
- 100 g ζάχαρη, κρυσταλλική λευκή (για το topping)
- 1 φυσική βανίλια, στικ (για τη γέμιση)
- κανέλα, λίγη (για τη βάση)
- 1/2 χυμός λεμονιού (για τη γέμιση)
- 3 αβγά (για τη γέμιση)
- 50 ml κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση)
- 150 g ζάχαρη, ΑΒ άχνη (για τη γέμιση)
- 400 g τυρί κρέμα, ΑΒ φρέσκο (για τη γέμιση)
- 400 g ανθότυρο (για τη γέμιση)
- 100 g μπισκότα digestive, ΑΒ (για τη βάση)
- 40 g φιστίκια, Αιγίνης (για τη βάση)
- 50 g βούτυρο (για τη βάση)
Shop this recipe
Essential ingredients
7103805
7125811
7076453
7077079
Load 4 more products
Start cooking
Οδηγίες για τη βάση:1. Χτυπάμε τα μπισκότα, τα φιστίκια και λίγη κανέλα στο μούλτι.2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. 3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και φιστίκια με το βούτυρο και απλώνουμε το μίγμα, ομοιόμορφα, σε μια στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι (διαμέτρου 20εκ). Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.Οδηγίες για τη γέμιση:4. Χτυπάμε το ανθότυρο και την κρέμα γάλακτος στο μούλτι, ρίχνουμε το μίγμα στο μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ, τα αβγά και το φρέσκο τυρί κρέμα, και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3΄. Προσθέτουμε τέλος τα σποράκια από το στικ βανίλιας και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ξαναχτυπάμε ελαφρά.5. Περιχύνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, γυρνώντας αρχικά τη θερμοκρασία στους 170°C για 40’ και κατόπιν στους 120°C για άλλα 20’.6. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες (εκτός ψυγείου) και ξεφορμάρουμε.Οδηγίες για το topping:7. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το κρασί, με τη ζάχαρη, το στικ βανίλιας, τις φλούδες λεμονιού και τους σπόρους κάρδαμου σε χαμηλή θερμοκρασία, για 4-5’. Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το μίγμα και μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.8. Σερβίρουμε το cheesecake, γαρνίροντας με φρέσκα ώριμα σύκα και περιχύνοντας με το σιρόπι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7103805
7125811
7076453
7077079
Load 4 more products