Recipe Search ResultsCheesecake με ανθότυρο και μέλι
Ab logo
  • Cheesecake με ανθότυρο και μέλι

Cheesecake με ανθότυρο και μέλι

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Cheesecake με ανθότυρο και μέλι

Ingredients for 8 People

8 People
  • 220 g καρυδόψιχα τριμμένη (για τη βάση)
  • 80 g βούτυρο αγελαδινό λιωμένο (για τη βάση)
  • 50 g ζάχαρη (για τη βάση)
  • 1 πρέζα σκόνη κανέλα (για τη βάση) + λίγη έξτρα (για το σερβίρισμα)
  • 1 πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο (για τη βάση)
  • 600 g ανθότυρο «ΑΒ Επιλογή» (για την κρέμα)
  • 30 g ζάχαρη άχνη (για την κρέμα)
  • 50 g μέλι (για την κρέμα)
  • 5 g φύλλα ζελατίνης (για την κρέμα)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (για την κρέμα)
  • χοντροσπασμένα καρύδια (για το σερβίρισμα)

Start cooking

Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ανακατεύουμε καλά την καρυδόψιχα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα της βάσης, το πιέζουμε με κουτάλι να απλώσει καλά και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Κρέμα: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, την άχνη και το μέλι μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, ομοιογενή κρέμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, τη στύβουμε με τα χέρια, την ανακατεύουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα ανθότυρου. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην ψημένη και κρύα βάση μέσα στο τσέρκι. Ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζοντας με κανέλα και καρύδια χοντροσπασμένα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Cheesecake με ανθότυρο και μέλι