Cheesecake με καλοκαιρινά φρούτα
by Cool Artisan
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Party
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 1,5 φλυντζάνι ζάχαρη (για τα φρούτα)
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο, κρύο (για τα φρούτα)
- 4 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
- 20 γρ. βούτυρο (για την κρέμα)
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη (για την κρέμα)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΑΒ 35% λιπαρά
- 600 γρ. φρέσκο τυρί σε κρέμα (για την κρέμα)
- 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο (για τη βάση)
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive (για τη βάση)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι (για τα φρούτα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7133790
7063207
7133790
Load 4 more products
Start cooking
1. Χτυπάμε τα μπισκότα για τη βάση στο μπλέντερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε.
2. Περιχύνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με τσέρκι και λαδόκολλα και το απλώνουμε.
3. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
4. Για την κρέμα, ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο, το τυρί και τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
7. Τέλος, για να γαρνίρουμε με τα φρούτα, λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας το.
8. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν λίγο τα φρούτα.
9. Αφήνουμε να κρυώσουν τα φρούτα και τα ρίχνουμε στο γλυκό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dessert
Summer
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7133790
7063207
7133790
Load 4 more products