Χειμωνιάτικο μπριαμ λαχανικών με μοσχάρι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 µεγάλες σελινόριζες σε κύβους
- Αλάτι
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας µαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 κιλό βόειο σπάλα κοµµένο σε κοµµάτια χωρίς κόκκαλο
- 1 µεγάλο κρεµµύδι κοµµένο σε χονδρά κοµµάτια
- 2 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό αρετσίνωτο
- 2 κουταλιές της σούπας χυµό τοµάτας
- 5 τοµατίνια ολόκληρα ΑΒ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
- 10 τοµατίνια κοµµένα στα δύο
- 3 µεγάλα πράσα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκοκολοκύθα σε µεγάλους κύβους
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063944
This item is no longer available
7231636
7064248
7152470
Load 4 more products
Start cooking
Πλένουµε και καθαρίζουµε τα λαχανικά. Τα κόβουµε σε µέτρια τετράγωνα κοµµάτια και τα ρίχνουµε µαζί µε τα τοµατίνια σε ένα µπολ. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το χυµό τοµάτας, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το µαϊντανό, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουµε τα υλικά ώστε να αναµιχθούν καλά τα λαχανικά µαζί µε τα µυρωδικά και το ελαιόλαδο. Πλένουµε τα κοµµάτια από το µοσχάρι και αλατοπιπερώνουµε. Σε ένα πυρίµαχο σκεύος µε σκέπασµα τακτοποιούµε καταρχήν τα κοµµάτια του κρέατος και ρίχνουµε τριγύρω και από πάνω τα λαχανικά µαζί µε το ζουµάκι τους. Σκεπάζουµε και ψήνουµε στους 180οC για 45 λεπτά. Ανοίγουµε το καπάκι και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 1 ώρα ακόµα µέχρι να ροδίσουν από πάνω το κρέας και τα λαχανικά.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063944
This item is no longer available
7231636
7064248
7152470
Load 4 more products