Χοιρινά παϊδάκια (Baby Back Ribs)
by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 χοιρινός σιδηρόδρομος (ενωμένα παϊδάκια)
- 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη (για το τελείωμα)
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.σ. λευκό κρεμμύδι τριμμένο (για το τελείωμα)
- 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλάτι με βότανα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σάλτσα BBQ (για το τελείωμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7066180
7064486
Super Price 1.49 €
This item is no longer available
7064221
7064248
Load 4 more products
Start cooking
Σ' ένα μπολ βάζουμε τα υλικά (εκτός από ελαιόλαδο) και τα ανακατεύουμε. Αλείφουμε καλά το κρέας με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με μπαχαρικά ώστε να κολλήσουν παντού. Ετοιμάζουμε το BBQ, σε θερμοκρασία 140-150 °C. Τοποθετούμε το σιδηρόδρομο στη σχάρα και σιγοψήνουμε για 2 ώρες γυρίζοντας τα, κάθε 20-30'. Απλώνουμε 2-3 κομμάτια αλουμινόχαρτο το ένα πάνω στο άλλο και βάζουμε μέσα το σιδηρόδρομο, με το λίπος προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε το κρέας με ζάχαρη και κρεμμύδι και το σφραγίζουμε προσεκτικά χωρίς να σκίσουμε το αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε την αλεσμένη πλευρά προς την φωτιά και ψήνουμε για 45', για να καραμελώσει. Αποσύρουμε το πακέτο από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 15'. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, το αλείφουμε με BBQ sauce και το αφήνουμε στη σχάρα για 20'. Τέλος απλώνουμε σε ξύλο κοπής μεγάλη ποσότητα BBQ sauce, ακουμπάμε πάνω το καραμελωμένο κρέας και κόβουμε τα παιδάκια κάθετα ένα-ένα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch,Lunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7066180
7064486
Super Price 1.49 €
This item is no longer available
7064221
7064248
Load 4 more products