Χοιρινά πικάντικα μπιφτεκάκια με σάλτσα μουστάρδας
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
4 of 5High Protein
Father's day,Picnic,Fat Thursday
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- αλάτι (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 1/2 κ. σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ. σ. ούζο
- 1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 1/2 φλ. φρυγανιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 80 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 3 κ. σ. φρέσκια ρίγανη (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 15 ml μέλι (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 40 ml χυμός λεμονιού (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- πιπέρι (Για τη σάλτσα μουστάρδας)
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα
- 1/2 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
- 600 γρ. κιμάς χοιρινός
Shop this recipe
Essential ingredients
7062949
7064307
7064467
7064224
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κάθε τόσο βουτάμε τα χέρια μας σε ένα μπολ με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ούζο, το λεμόνι και ταυτόχρονα ζυμώνουμε. Τέλος ρίχνουμε και το αβγό, ζυμώνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε τη φρυγανιά. Ρίχνουμε και 2 κ. σ. νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη, πριν τα ψήσουμε. Τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και συνοδεύουμε τα μπιφτεκάκια.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
High Protein
Father's day,Picnic,Fat Thursday
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7062949
7064307
7064467
7064224
Load 4 more products