facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧοιρινή τηγανιά με πιπεριές, μουστάρδα, μέλι και μπύρα
Ab logo
  • Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, μουστάρδα, μέλι και μπύρα
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, μουστάρδα, μέλι και μπύρα

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, μουστάρδα, μέλι και μπύρα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσεις μία μπύρα…Ας πούμε σε μία γευστική χοιρινή τηγανιά, με τη συνταγή του #MadewithAB.
Average
>60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 800 g φρέσκοι ελληνικοί χοιρινοί κύβοι σπάλας
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1,5 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 200 ml μπύρα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 χυμός πορτοκάλι
  • 1 χυμός λεμόνι
  • 800 g φρέσκοι ελληνικοί χοιρινοί κύβοι σπάλας
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1,5 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 200 ml μπύρα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 χυμός πορτοκάλι
  • 1 χυμός λεμόνι

Start cooking

1. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και μαρινάρουμε τους κύβους χοιρινού σε ένα μπολ με το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι για περίπου 120΄. 2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε κύβους χοιρινού μαζί με τα υγρά που έχει βγάλει μέχρι να στεγνώσει. 3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις κομμένες πιπεριές, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4’, σβήνουμε με τη μπύρα και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο, περιχύνουμε το χοιρινό, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σερβίρουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Dinner
Main courses

Shop recipe for 4 servings