Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα ρίγανη
- Αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7074881
7126679
7126679
Already in the kitchen
This item is no longer available
7231636
Load 3 more products
Start cooking
Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7074881
7126679
7126679
Already in the kitchen
This item is no longer available
7231636
Load 3 more products