Recipe Search ResultsΧοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι
Ab logo
  • Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen

Start cooking

Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen