Recipe Search ResultsΧοιρινό Κότσι με μπύρα και μουστάρδα
Ab logo
  • Χοιρινό Κότσι με μπύρα και μουστάρδα

Χοιρινό Κότσι με μπύρα και μουστάρδα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Χοιρινό Κότσι με μπύρα και μουστάρδα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 χοιρινό κότσι καθένα (με κόκκαλο και πέτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • μυρωδικά
  • 2 κουταλιές σούπας
  • 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 500 ml μπύρα
  • Πατατούλα«τσιπς»

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • 7135652
  • Μίγμα Βοτάνων Προβηγκίας 18 gr
    This item is no longer available
    7064488
  • Start cooking

    Χαράζετε την πέτσα στα κότσια σε δυο-τρία σημεία με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ ή πυρέξ. Αναμιγνύετε καλά τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και με ένα πινέλο αλείφετε τα κότσια. Ρίχνετε την μπύρα και τα σκεπάζετε. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για ένα βράδυ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.

    Βάζετε τα κότσια σε γάστρα μαζί με τη μαρινάδα τους. Προσθέτετε 2 με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε τη γάστρα και σιγοψήνετε για περίπου 2½ με 3 ώρες. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κότσια. Σερβίρετε με τηγανητά πατατάκια τσιπς.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Χοιρινό Κότσι με μπύρα και μουστάρδα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • 7135652
  • Μίγμα Βοτάνων Προβηγκίας 18 gr
    This item is no longer available
    7064488