Recipe Search ResultsΧοιρινό καρέ με ψητά μανιτάρια
Ab logo
  • Χοιρινό καρέ με ψητά μανιτάρια

Χοιρινό καρέ με ψητά μανιτάρια

by #MadeWithAB

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Christmas
Main courses
Χοιρινό καρέ με ψητά μανιτάρια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 χοιρινό καρέ (1.300 γρ. περίπου)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 g μουστάρδα με μέλι
  • 60 ml πετιμέζι
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 200 g κόκκινα κρεμμύδια
  • 300 g μανιτάρια πλευρώτους
  • 100 g φασολάκια στρογγυλά βρασμένα
  • φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • 7070995
  • Πετιμέζι  250ml
    250 ml
    18,24 Ε/ L
    €4,56
    7071832
  • Start cooking

    • Μαρινάρετε το χοιρινό καρέ σε άλμη για 12 ώρες (στο ψυγείο). • Στεγνώνετε και πασπαλίζετε με το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. • Αλείφετε με την μουστάρδα και περιχύνετε με πετιμέζι. Ρίχνετε στο ταψί το κρασί και το ελαιόλαδο. • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει (περίπου ½ ώρα). Χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνετε για 1 ώρα. • Κατά την διάρκεια του ψησίματος το περιχύνετε τακτικά με τα υγρά του ταψιού. • Τοποθετείτε δίπλα στο καρέ τα λαχανικά, τα ανακατεύετε με τα υγρά του ταψιού, τα αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά. • Μεταφέρετε το χοιρινό καρέ σε ξύλο κοπής και το κόβετε σε μερίδες. • Σε κατσαρολάκι δένετε τα υγρά του ταψιού σε σάλτσα προσθέτοντας λίγο νερό με κορν φλάουρ. • Σερβίρετε το χοιρινό με τα λαχανικά και την σάλτσα.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Christmas
    Lunch
    Main courses
    • Χοιρινό καρέ με ψητά μανιτάρια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • 7070995
  • Πετιμέζι  250ml
    250 ml
    18,24 Ε/ L
    €4,56
    7071832