Recipe Search ResultsΧοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα
Ab logo
  • Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε χονδρές φέτες
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα
  • Αλάτι
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 35 GR
    This item is no longer available
    7064746
  • 7135652
  • Start cooking

    Σοτάρετε το χοιρινό στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Ξεσπεπάζετε και προσθέτετε το κρεμμύδι, πάνω στο οποίο προηγουμένως έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό ακόμη και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αναμειγνύετε το μέλι με το ξίδι και τη μουστάρδα και προσθέτετε το μίγμα στο κρέας, ρίχνετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αλατοπιπερώνετε. Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5-6 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι, μέχρι να «δέσει» λίγο η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 35 GR
    This item is no longer available
    7064746
  • 7135652