Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε χονδρές φέτες
- 1/2 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα
- Αλάτι
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 γαρύφαλλα
- 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7069760
7064746
7135652
7126663
Load 4 more products
Start cooking
Σοτάρετε το χοιρινό στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Ξεσπεπάζετε και προσθέτετε το κρεμμύδι, πάνω στο οποίο προηγουμένως έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό ακόμη και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αναμειγνύετε το μέλι με το ξίδι και τη μουστάρδα και προσθέτετε το μίγμα στο κρέας, ρίχνετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αλατοπιπερώνετε. Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5-6 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι, μέχρι να «δέσει» λίγο η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7069760
7064746
7135652
7126663
Load 4 more products