Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 χοιρινά κότσια
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1,5 κουταλιές της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο) (για τη σάλτσα)
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών (για τη σάλτσα)
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (για τη σάλτσα)
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι (για τη σάλτσα)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
- πιπέρι (για τη σάλτσα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7064488
This item is no longer available
7068213
7126450
7126679
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζετε τα κότσια μέσα σε ένα πήλινο με καπάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC με σκεπασμένο το πήλινο, για περίπου 2-3 ώρες. Πλένετε τις πατατούλες, αλατοπιπερώνετε καλά και τις σκορπάτε στο πήλινο μαζί με τα κότσια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε με σκεπασμένο το πήλινο, για 1 ώρα ακόμα ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να απορροφήσουν οι πατάτες τη σάλτσα.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με μουστάρδα, αν θέλετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064488
This item is no longer available
7068213
7126450
7126679
Load 4 more products