Recipe Search ResultsΧοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο
Ab logo
  • Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο

Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο

by Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - κυρίως πιάτο το "Στερεοελλαδίτικο χοιρινό με Σέλινο". Χρόνια πολλά!

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
New Year's Day
Main courses
Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1500 g χοιρινό για κατσαρόλα (για το κρέας)
  • 1200 g σέλερι (για το κρέας)
  • 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες (για το κρέας)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο (για το κρέας)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για το κρέας)
  • 3 κούπες νερό, ζεστό (για το κρέας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το κρέας)
  • αλάτι (για το κρέας)αλάτι (για το κρέας)
  • 2 αβγά (για το αυγολέμονο)
  • 1 λεμόνι, μεγάλο (για το αυγολέμονο)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σέλερυ Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063950
  • Σέλινο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7064311
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • Start cooking

    1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο από το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσει χρώμα.

    2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σέλινο, ψιλοκομμένα, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2’.

    3. Προσθέτουμε 3 κούπες ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1 ώρα.

    4. Ετοιμάζουμε το σέλερι, πλένοντας το καλά, χοντροκόβοντας τα φύλλα και τον κορμό, βράζοντας το σε άφθονο νερό για 10’ και, τέλος, στραγγίζοντας.

    5. Προσθέτουμε το σέλερι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, διορθώνουμε εάν χρειαστεί με αλάτι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 35’, φροντίζοντας να παραμείνει ζουμί πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    6. Αφαιρούμε 1 κούπα από το ζουμί του φαγητού για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.

    7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζουμί από το φαγητό.

    8. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα καλά και σερβίρουμε!

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    New Year's Day
    Dinner
    Winter
    Main courses
    • Χοιρινό με Σέλινο, Στερεοελλαδίτικο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σέλερυ Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063950
  • Σέλινο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7064311
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897