facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧοιρινό με μήλα, μαραθόριζα και γλυκάνισο
Ab logo
  • Χοιρινό με μήλα, μαραθόριζα και γλυκάνισο
Χοιρινό με μήλα, μαραθόριζα και γλυκάνισο

Χοιρινό με μήλα, μαραθόριζα και γλυκάνισο

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε μέτρια κομμάτια
  • 80 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 25 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου
  • 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια και κομμένα κυδωνάτα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ολόκληρα μπαχάρια
  • 5 - 6 γαρίφαλα
  • 2 καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 25 κιλά χοιρινή σπάλα με το κόκαλο, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φιάλη (750 ml) κόκκινο κρασί
  • πιπέρι
  • 1 μεγάλη μαραθόριζα, κομμένη σε φέτες
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
  • 850 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. πελτές τομάτας
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε μέτρια κομμάτια
  • 80 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 25 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου
  • 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια και κομμένα κυδωνάτα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ολόκληρα μπαχάρια
  • 5 - 6 γαρίφαλα
  • 2 καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 25 κιλά χοιρινή σπάλα με το κόκαλο, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φιάλη (750 ml) κόκκινο κρασί
  • πιπέρι
  • 1 μεγάλη μαραθόριζα, κομμένη σε φέτες
  • αλάτι

Start cooking

• Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού και όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. • Βγάζουμε από τη μαρινάδα τα κομμάτια του κρέατος, τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σουρώνουμε τη μαρινάδα και την κρατάμε κατά μέρος. • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού, σε δόσεις, για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Τα μεταφέρουμε όλα σε μια ευρύχωρη γάστρα. • Στο λάδι της κατσαρόλας σοτάρουμε τη μαραθόριζα, μαζί με τα κρεμμύδια και τα καρότα της μαρινάδας, για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες και τον πελτέ, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά για να καβουρδιστεί το αλεύρι. • Βγάζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιούμε στη γάστρα, ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη μαρινάδα και τη βράζουμε για 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα για να λιώσουν τα καμένα υπολείμματα. Ρίχνουμε το ζωμό και όταν πάρει βράση αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα. Κλείνουμε καλά με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα ή λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. • Μήλα και μαραθόριζα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γλυκάνισο και το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. • Μόλις ψηθεί καλά το κρέας, ρίχνουμε στη γάστρα τα μήλα με τη σάλτσα τους και ψήνουμε το φαγητό με ξεσκέπαστη γάστρα, για άλλα 10 – 15 λεπτά. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα μήλα και τα αφήνουμε σε πιατέλα. • Σερβίρισμα: Με το ραβδομπλέντερ λιώνουμε το περιεχόμενο της γάστρας για να φτιάξουμε μια λεία, δεμένη σάλτσα. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε μεγάλα πιάτα και από πάνω βάζουμε κρέας και μήλα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Main courses