Start cooking
Για το χοιρινό με πορτοκάλι: 1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3’. 2. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο. 3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, τη μουστάρδα, το μέλι και το ζεστό νερό. 4. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 75’ και να μελώσει η σάλτσα,- αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Για τον πουρέ καρότο: 5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, βάζουμε μέσα τα καρότα, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το θυμάρι ή το εστραγκόν ψήνουμε στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 60’) 6. Πολτοποιούμε τα ζεστά ψημένα καρότα, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. 7. Μόλις ο πουρές πάρει μια βράση αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.