Recipe Search ResultsΧοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο
Ab logo
  • 00:00
    -02:16
  • Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

by "Funky Cook (http://www.funkycook.gr/)"
Χοιρινό με αβγολέμονο: μία αγαπημένη συνταγή από τη Funky Cook! Καλή όρεξη!

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Ingredients for 5 People

5 People
  • 1200 g χοιρινό για κατσαρόλα (AB FRESH TO GO-Φρέσκο Ελληνικό Χοιρινό Μπούτι χωρίς κόκαλο)
  • 2 κλωναράκια σέλερι ή σέλινο
  • 2 g σελινόριζα (περίπου 600g)
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σέλερυ Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063950
  • Σελινόριζες Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063944
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • 7064224
  • Start cooking

    1. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το χοιρινό και το αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο.
    2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
    3. Κόβουμε τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια, τα πράσα σε ροδέλες και τα κοτσάνια του σέλερι.
    4. Τέλος, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλερι.
    5. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
    6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για 2’.
    7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
    8. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να έχει ζουμί το φαγητό.
    9. Όταν το φαγητό μείνει με το ? των υγρών αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.
    10. Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και λίγο-λίγο ζουμί από το ζεστό φαγητό.
    11. Περιχύνουμε το χοιρινό με το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να αναμειχθεί το αβγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό.
    12. Σερβίρουμε με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και πολύ-πολύ φρέσκο ψωμί.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Winter
    Main courses
    • 00:00
      -02:16
    • Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σέλερυ Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063950
  • Σελινόριζες Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063944
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • 7064224