Χοιρινό μπούτι, με επικάλυψη μαρμελάδας μύρτιλου και γαλλικές πατάτες σοτέ
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Christmas
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 1 People
- 2 kg χοιρινό μπούτι, με την πέτσα
- 1 κ.γ. πάπρικα (για την επικάλυψη)
- 1/2 κ.γ. κανέλα (για την επικάλυψη)
- 4 κ.σ. μαρμελάδα μύρτιλο (για την επικάλυψη)
- Γαρύφαλλο ολόκληρο (για την επικάλυψη)
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι στη μέση
- 2,5 lt νερό
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 1/2 κ.γ. ξίδι (για την επικάλυψη)
Shop this recipe
Essential ingredients
7064458
7064499
7083191
7064505
Load 4 more products
Start cooking
Βάζουμε το μπούτι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Με ένα μαχαίρι σχίζουμε σε διάφορα σημεία το μπουτάκι μας και στις τομές βάζουμε λίγο αλατοπίπερο και σκόρδο. Χαράζουμε το μπούτι μπακλαβαδωτά και καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου για 2 ώρες. Για την επικάλυψη: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη μαρμελάδα, την κανέλα, την πάπρικα και το ξίδι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε το κρέας με το μίγμα μαρμελάδας, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220ο κελσίου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πατατούλες σοτέ και ένα δυνατό κόκκινο κρασί
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064458
7064499
7083191
7064505
Load 4 more products