Χοιρινό μπούτι με σταφύλια
by #MadeWithAB
Ποιος είπε ότι τα φρούτα είναι μόνο για σνακ; Δοκιμάστε το χοιρινό μπούτι με σταφύλια από το #MadewithAB και θα αλλάξετε γνώμη!
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 800 g χοιρινό μπούτι κομμένo σε μέτρια κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 80 g παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 25 ρώγες σταφύλι
- αλάτι
- πιπέρι
- πατάτες τηγανιτές (για το σερβιρίσμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7074878
7064241
7143658
7087788
Load 4 more products
Start cooking
1. Σε βαθύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. 2. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας και το αλείφουμε με το τριμμένο σκόρδο. 3. Βάζουμε στο τηγάνι το κρέας για να ροδίσει 5’ από κάθε πλευρά. 4. Προσθέτουμε τα σταφύλια και σβήνουμε με το κρασί και το πετιμέζι. 5. Μειώνουμε την φωτιά στο μισό. 6. Μαγειρεύουμε το κρέας για 15’ ακόμα μέχρι να μαραθούν τα σταφύλια και να καραμελώσει η σάλτσα. 7. Πασπαλίζουμε το κρέας με φρέσκο θυμάρι σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7074878
7064241
7143658
7087788
Load 4 more products