Χοιρινό ρολό με σάλτσα κόκκινου κρασιού και γκρατιναρισμένο πουρέ
by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 8 servings
- 1 σκελίδα σκόρδο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- λίγο σχοινόπρασο (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 100 γρ. Βούτυρο (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 100 γρ. Κρέμα γάλακτος (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 8 πατάτες χονδρές (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 1 κομμάτι κρύο βούτυρο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1/2 πορτοκάλι (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1/2 μήλο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1 κουταλιά σούπας μέλι (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 500 ml ζωμό κρέατος (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 750 ml κόκκινο κρασί (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- μαύρο πιπέρι σε κόκκους (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 2,5 κιλά χοιρινή σπάλα
- 1 κλαδάκι θυμάρι (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1 δαφνόφυλλο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1 κομμάτι σέλερυ (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1 καρότο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 2 μικρά κρεμμύδια (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- φρέσκα βότανα (θυμάρι, δενδρολίβανο)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 μήλο
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με βότανα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- λίγο σχοινόπρασο (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 100 γρ. Βούτυρο (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 100 γρ. Κρέμα γάλακτος (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 8 πατάτες χονδρές (για τον γκρατιναρισμένο πουρέ)
- 1 κομμάτι κρύο βούτυρο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1/2 πορτοκάλι (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1/2 μήλο (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 1 κουταλιά σούπας μέλι (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 500 ml ζωμό κρέατος (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 750 ml κόκκινο κρασί (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- μαύρο πιπέρι σε κόκκους (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)
- 2,5 κιλά χοιρινή σπάλα
- 1 κλαδάκι θυμάρι (για την σάλτσα κρασιού με μέλι)