Recipe Search ResultsΧοιρινό στη σχάρα
Ab logo
  • Χοιρινό στη σχάρα

Χοιρινό στη σχάρα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Χοιρινό στη σχάρα

Ingredients for 4 People

4 People
  • Αλάτι
  • δενδρολίβανο (για τη μαρινάτα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάτα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (για τη μαρινάτα)
  • γαρίφαλο (για τη μαρινάτα)
  • κανέλα ξύλο (για τη μαρινάτα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί (για τη μαρινάτα)
  • πιπέρι
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για τη μαρινάτα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • 7064505
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • Start cooking

    Aλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Bάζουμε τις μπριζόλες μέσα στη μαρινάτα, καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Kατά διαστήματα γυρίζουμε τις μπριζόλες ώστε να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές. Tην επόμενη μέρα βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις ψήνουμε σε σχάρα (που έχουμε αλλείψει με λαδάκι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C έως ότου ροδίσουν. Προσθέτουμε σε τακτά διαστήματα μαρινάδα για να διατηρηθούν οι μπριζόλες μας μαλακές.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Χοιρινό στη σχάρα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • 7064505
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498