Χωνάκια με κιμά
by Σιμόνη Καφίρη

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 1 τομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
- 1 ποτηράκι κρασί άσπρο (για τη γέμιση)
- 2 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας (για τη γέμιση)
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (για τη μπεσαμέλ)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για τη μπεσαμέλ)
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα (για τη μπεσαμέλ)
- Αλάτι (για τη μπεσαμέλ)
- 1/2 κιλό περίπου φύλλο κρούστας (για τα χωνάκια)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη μπεσαμέλ)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων (για τα χωνάκια)
- 1/2 κιλό κιμά βόειο (για τη γέμιση)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 1 τομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη (για τη γέμιση)
- 1 ποτηράκι κρασί άσπρο (για τη γέμιση)
- 2 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας (για τη γέμιση)
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (για τη μπεσαμέλ)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για τη μπεσαμέλ)
- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα (για τη μπεσαμέλ)
- Αλάτι (για τη μπεσαμέλ)
- 1/2 κιλό περίπου φύλλο κρούστας (για τα χωνάκια)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη μπεσαμέλ)