facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧωνάκια πίτσας
Ab logo
  • Χωνάκια πίτσας
Χωνάκια πίτσας

Χωνάκια πίτσας

by AB FOODSTORIES
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

10 servings
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. ζαμπόν από ωμοπλάτη (2 κομμάτια των 100 γρ.), σε μικρούς κύβους
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας, έτοιμη ή σπιτική
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml νερό, χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. ζαμπόν από ωμοπλάτη (2 κομμάτια των 100 γρ.), σε μικρούς κύβους
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας, έτοιμη ή σπιτική
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml νερό, χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή

Start cooking

- Διαλύουμε τη μαγιά σε 50 ml χλιαρό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 20 λεπτά).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό, μέχρι να γίνει μια μαλακή, ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να διπλαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα, ίσως και λιγότερο αν υπάρχει αρκετή ζέστη στον χώρο).
- Κόβουμε μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου και φτιάχνουμε κώνους ύψους 10 εκ. και διαμέτρου 6 εκ. περίπου. Προθερ-μαίνουμε τον φούρνο στους 200ΊC.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια σε σχήμα τραπεζίου.
- Τυλίγουμε κάθε κομμάτι γύρω από έναν αλουμινένιο κώνο, και τα ακουμπάμε όλα μαζί σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.
- Βγάζουμε τα χωνάκια από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- Παίρνουμε ένα σκεύος ψηλό, που όμως χωράει στον φούρνο, και το γεμίζουμε με όσπρια (φακές, φασόλια κ.λπ.). «Σφηνώνουμε» εκεί τα χωνάκια και βάζουμε στο καθένα από 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας, λίγους κύβους ζαμπόν και κομμάτια μοτσαρέλας. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε τα χωνάκια στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Children's party,Nights with friends
Lunch,Dinner
All seasons
Pizza/pie

Shop recipe for 10 servings