Recipe Search ResultsΧόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ
Ab logo
  • Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

by #MadeWithAB
μεσογειακή διατροφή

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 κολοκυθάκια, πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
  • 400 βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα, βλίτα ή άλλα), στραγγισμένα
  • 7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
  • 90 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 40 αμύγδαλα, κοπανισμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 ml χυμός λάιμ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • 2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά (για τη σάλτσα)
  • φέτες λάιμ ή λεμονιού, για το σερβίρισμα

Start cooking

Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα σε ένα μπολάκι. Σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ ή λεμονιού. ΜΥΣΤΙΚΟ: Η σαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια καπνιστά ή φρέσκα ψάρια.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
  • Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ