• Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

by AB Food Stories
μεσογειακή διατροφή
Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 κολοκυθάκια, πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
  • 400 βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα, βλίτα ή άλλα), στραγγισμένα
  • 7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
  • 90 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 40 αμύγδαλα, κοπανισμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 ml χυμός λάιμ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • 2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά (για τη σάλτσα)
  • φέτες λάιμ ή λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • 4 κολοκυθάκια, πλυμένα, κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
  • 400 βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα, βλίτα ή άλλα), στραγγισμένα
  • 7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
  • 90 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 40 αμύγδαλα, κοπανισμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 ml χυμός λάιμ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • 2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ. σ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά (για τη σάλτσα)
  • φέτες λάιμ ή λεμονιού, για το σερβίρισμα