Recipe Search ResultsΧορτόπιτα χωρίς φύλλο με πάπρικα (Μουσούντα)
Ab logo
  • Χορτόπιτα χωρίς φύλλο με πάπρικα (Μουσούντα)

Χορτόπιτα χωρίς φύλλο με πάπρικα (Μουσούντα)

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Χορτόπιτα χωρίς φύλλο με πάπρικα (Μουσούντα)

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 ψιλοκομμένο πράσο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κιλά σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • 7064458
  • ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    This item is no longer available
    7064496
  • Start cooking

    Πλένουμε πολύ καλά τα χορταρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια σε μία μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθούν. Έπειτα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το νερό, τα μπαχαρικά και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Παίρνουμε ένα ταψί, λαδώνουμε λίγο την επιφάνειά του και στρώνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε ελαφριά με ένα μυτερό μαχαιράκι (δεν πρέπει το πάχος της πίτας να ξεπερνάει τα 3 εκ). Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC, για 1 ώρα περίπου.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    All seasons
    Pizza/pie
    • Χορτόπιτα χωρίς φύλλο με πάπρικα (Μουσούντα)

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • 7064458
  • ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 25 GR
    This item is no longer available
    7064496