Χορτόσουπα με πιστού
by Βίκυ Σμυρλή

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 150 γρ. σπαγγετίνι ή μαλλιά του αγγέλου
- 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το πιστού)
- 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (για το πιστού)
- 2 φλιτζάνια φυλλαράκια βασιλικού, πλυμένα και στεγνωμένα (για το πιστού)
- σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες (για το πιστού)
- δάφνη (για το bouquet garni)
- θυμάρι (για το bouquet garni)
- δενδρολίβανο (για το bouquet garni)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
- ανάμεικτα τυριά τριμμένα (πεκορίνο, γραβιέρα) (για το σερβίρισμα)
- σάλτσα πιστού (για το σερβίρισμα)
- 2,5 λίτρα νερό
- 300 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες, δίχως σπόρους κομμένες στα 4
- 200 γρ. φασόλια άσπρα βρασμένα από πριν (ή από κονσέρβα)
- 300 γρ. φασολάκια φρέσκα κομμένα στα 8εκ.
- 300 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες
- 250 γρ. ρέβες, σε ροδέλες
- 200 γρ. καρότα, σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
- 7 καρφάκια γαρύφαλλου
- 1 κρεμμύδι
- 1 bouquet garni
- Αλάτι
- 150 γρ. σπαγγετίνι ή μαλλιά του αγγέλου
- 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το πιστού)
- 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (για το πιστού)
- 2 φλιτζάνια φυλλαράκια βασιλικού, πλυμένα και στεγνωμένα (για το πιστού)
- σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες (για το πιστού)
- δάφνη (για το bouquet garni)
- θυμάρι (για το bouquet garni)
- δενδρολίβανο (για το bouquet garni)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
- ανάμεικτα τυριά τριμμένα (πεκορίνο, γραβιέρα) (για το σερβίρισμα)
- σάλτσα πιστού (για το σερβίρισμα)
- 2,5 λίτρα νερό
- 300 γρ. τομάτες αποφλοιωμένες, δίχως σπόρους κομμένες στα 4
- 200 γρ. φασόλια άσπρα βρασμένα από πριν (ή από κονσέρβα)
- 300 γρ. φασολάκια φρέσκα κομμένα στα 8εκ.