Recipe Search ResultsΧορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι
Ab logo
  • Χορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι

Χορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Vegetarian
Lenten,Everyday recipe,Nights with friends,Easter,Summer Meal,Party
Pizza/pie
Χορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι

Ingredients for 20 People

20 People
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για τη ζύμη)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (Για τη ζύμη)
  • 250 ml χλιαρό νερό (Για τη ζύμη)
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη ζύμη)
  • 1 κ. γ. αλάτι (Για τη ζύμη)
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, καυκαλήθρες, ζοχοί, μάραθα, μυρώνια), ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη γέμιση)
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη με το χέρι (Για τη γέμιση)
  • αλάτι (Για τη γέμιση)
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα (Για τη ζύμη)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ζύμη: Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική σαν τη ζύμη του ψωμιού. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2 -3 λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα χόρτα και αρχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα να μισοκρυώσουν. Προσθέτουμε το δυόσμο και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Χορτοτηγανίτες: Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης, βάρους περίπου 20-25 γρ. και το ανοίγουμε με τα χέρια (δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ λεπτό το φύλλο, αρκεί να χωράει καλά μια κουταλιά γέμιση χωρίς να περισσεύει). Βάζουμε στη μέση 1 κουταλιά από το μείγμα των χορταρικών και κλείνουμε καλά. Τηγανίζουμε λίγες λίγες τις χορτοτηγανίτες μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Lenten,Everyday recipe,Nights with friends,Easter,Summer Meal,Party
Lunch,Dinner
All seasons
Pizza/pie
  • Χορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι

Shop this recipe

Essential ingredients