facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι
Ab logo
  • Χορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι
Χορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι

Χορτοτηγανίτες με πλαστό φύλλο στο τηγάνι

by AB FOODSTORIES
Hard
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

20 servings
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για τη ζύμη)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (Για τη ζύμη)
  • 250 ml χλιαρό νερό (Για τη ζύμη)
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη ζύμη)
  • 1 κ. γ. αλάτι (Για τη ζύμη)
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, καυκαλήθρες, ζοχοί, μάραθα, μυρώνια), ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη γέμιση)
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη με το χέρι (Για τη γέμιση)
  • αλάτι (Για τη γέμιση)
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα (Για τη ζύμη)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για τη ζύμη)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (Για τη ζύμη)
  • 250 ml χλιαρό νερό (Για τη ζύμη)
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη ζύμη)
  • 1 κ. γ. αλάτι (Για τη ζύμη)
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (σέσκουλα, καυκαλήθρες, ζοχοί, μάραθα, μυρώνια), ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη γέμιση)
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη με το χέρι (Για τη γέμιση)
  • αλάτι (Για τη γέμιση)
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα (Για τη ζύμη)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη γέμιση)

Start cooking

Ζύμη: Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική σαν τη ζύμη του ψωμιού. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2 -3 λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα χόρτα και αρχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα χόρτα να μισοκρυώσουν. Προσθέτουμε το δυόσμο και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Χορτοτηγανίτες: Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης, βάρους περίπου 20-25 γρ. και το ανοίγουμε με τα χέρια (δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ λεπτό το φύλλο, αρκεί να χωράει καλά μια κουταλιά γέμιση χωρίς να περισσεύει). Βάζουμε στη μέση 1 κουταλιά από το μείγμα των χορταρικών και κλείνουμε καλά. Τηγανίζουμε λίγες λίγες τις χορτοτηγανίτες μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Lenten,Everyday recipe,Nights with friends,Easter,Summer Meal,Party
Lunch,Dinner
All seasons
Pizza/pie

Shop recipe for 20 servings

  • Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
    This item is no longer available
    7092021
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    This item is no longer available
    7136110