Recipe Search ResultsΧούμους με πατζάρι
Ab logo
  • Χούμους με πατζάρι

Χούμους με πατζάρι

by Τίνα Webb

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Side dishes
Χούμους με πατζάρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 (χυμός και ξύσμα) λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 150 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 1 μικρό σκόρδο (ολόκληρο)
  • φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC βαθμούς. Kαθαρίζετε το σκόρδο από τα εξωτερικά φύλλα, κρατώντας το όμως ολόκληρο. Αφαιρείτε μια φέτα οριζόντια από το επάνω μέρος, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι σκελίδες. Λαδώνετε λίγο τις σκελίδες, το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 30 λεπτά. Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τα βρασμένα παντζάρια, το ταχίνι, το αλάτι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Όταν κρυώσει το σκόρδο, το καθαρίζετε και το ρίχνετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ξαναχτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σερβίρετε με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο. Tip: Εκτός από φέτες χωριάτικου ψωμιού, μπορείτε να το σερβίρετε και με αραβικές πίτες, ψωμί ciabatta, πίτες για σουβλάκι κ.λπ.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Side dishes
  • Χούμους με πατζάρι

Shop this recipe

Essential ingredients