facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧούμους με πατζάρι
Ab logo
  • Χούμους με πατζάρι
Χούμους με πατζάρι

Χούμους με πατζάρι

by Τίνα Webb
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 μικρό σκόρδο (ολόκληρο)
  • 150 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 (χυμός και ξύσμα) λεμόνι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 μικρό σκόρδο (ολόκληρο)
  • 150 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 (χυμός και ξύσμα) λεμόνι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Start cooking

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC βαθμούς. Kαθαρίζετε το σκόρδο από τα εξωτερικά φύλλα, κρατώντας το όμως ολόκληρο. Αφαιρείτε μια φέτα οριζόντια από το επάνω μέρος, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι σκελίδες. Λαδώνετε λίγο τις σκελίδες, το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 30 λεπτά. Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τα βρασμένα παντζάρια, το ταχίνι, το αλάτι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Όταν κρυώσει το σκόρδο, το καθαρίζετε και το ρίχνετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ξαναχτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σερβίρετε με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο. Tip: Εκτός από φέτες χωριάτικου ψωμιού, μπορείτε να το σερβίρετε και με αραβικές πίτες, ψωμί ciabatta, πίτες για σουβλάκι κ.λπ.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Side dishes

Shop recipe for 4 servings

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Χόρτα Παντζάρια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063905