Start cooking
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC βαθμούς. Kαθαρίζετε το σκόρδο από τα εξωτερικά φύλλα, κρατώντας το όμως ολόκληρο. Αφαιρείτε μια φέτα οριζόντια από το επάνω μέρος, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι σκελίδες. Λαδώνετε λίγο τις σκελίδες, το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 30 λεπτά. Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τα βρασμένα παντζάρια, το ταχίνι, το αλάτι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια
κρεμώδη υφή. Όταν κρυώσει το σκόρδο, το καθαρίζετε και το ρίχνετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ξαναχτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σερβίρετε με ψημένες φέτες
χωριάτικου ψωμιού. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο. Tip: Εκτός από φέτες χωριάτικου ψωμιού, μπορείτε να το σερβίρετε και με αραβικές πίτες, ψωμί ciabatta, πίτες για σουβλάκι κ.λπ.