Start cooking
Μουλιάζουμε το ρύζι σε ζεστό νερό για περίπου μια ώρα και το σουρώνουμε. Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κουκουνάρια, το κρεμμύδι και τα κάστανα για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό, τις σταφίδες, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Χτενίζουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.