facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧριστουγεννιάτικο πιλάφι
Ab logo
  • Χριστουγεννιάτικο πιλάφι
Χριστουγεννιάτικο πιλάφι

Χριστουγεννιάτικο πιλάφι

by AB FOODSTORIES
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 500 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κ. σ. κουκουνάρια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 12 κάστανα, βρασμένα
  • 2 κ. σ. σταφίδες μαύρες
  • 5 κ. γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 500 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κ. σ. κουκουνάρια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 12 κάστανα, βρασμένα
  • 2 κ. σ. σταφίδες μαύρες
  • 5 κ. γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου

Start cooking

Μουλιάζουμε το ρύζι σε ζεστό νερό για περίπου μια ώρα και το σουρώνουμε. Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κουκουνάρια, το κρεμμύδι και τα κάστανα για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό, τις σταφίδες, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Χτενίζουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Autumn,Winter
Side dishes