Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια
by Πηγή ΑΒ Μagazine

Average
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 12 servings
- 4 αβγά (για το παντεσπάνι)
- 180 γρ. Ζάχαρη (για το παντεσπάνι)
- 80 γρ. Αλεύρι (για το παντεσπάνι)
- 40 γρ. Κακάο (για το παντεσπάνι)
- 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο (για το παντεσπάνι)
- Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας (για το παντεσπάνι)
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 5 κ.σ. φουντούκια ψημένα (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 700 ml κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 2 κουτ. σούπας ρούμι ή ουίσκι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 2 (για τη διακόσμηση) σοκολατένια βραχάκια
- Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
- Ξύσμα σοκολάτας (για τη διακόσμηση)
- 4 αβγά (για το παντεσπάνι)
- 180 γρ. Ζάχαρη (για το παντεσπάνι)
- 80 γρ. Αλεύρι (για το παντεσπάνι)
- 40 γρ. Κακάο (για το παντεσπάνι)
- 2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο (για το παντεσπάνι)
- Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας (για το παντεσπάνι)
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 5 κ.σ. φουντούκια ψημένα (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 700 ml κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 2 κουτ. σούπας ρούμι ή ουίσκι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι (για τη γέμιση και την επικάλυψη)
- 2 (για τη διακόσμηση) σοκολατένια βραχάκια
- Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
- Ξύσμα σοκολάτας (για τη διακόσμηση)