Recipe Search ResultsΧριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι
Ab logo
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι

Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι

by MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Desserts
Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι

Ingredients for 8 People

8 People
  • 6 αβγά
  • 70 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 g ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 g τυρί κρέμα (για τη γέμιση)
  • 200 g κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (για τη γέμιση)
  • 100 g σπόρους ροδιού (για τη γέμιση)
  • 300 g κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια (για το γαρνίρισμα)
  • 300 g κρέμα γάλακτος (για το γαρνίρισμα)

Start cooking

• Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και ρίχνουμε σιγά – σιγά την ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουμε μια γυαλιστερή μαρέγκα. • Ενώνουμε τα μίγματα με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψάκι 32x22 εκ. το οποίο το έχουμε καλύψει με χαρτί φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20’. • Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε χαρτί φούρνου και αφαιρούμε το χαρτί φούρνου στο οποίο ψήθηκε. • Ενώνουμε το τυρί κρέμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την άχνη με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε στην επιφάνεια αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω – γύρω. • Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού και με την βοήθεια της λαδόκολλας, ρολάρουμε το παντεσπάνι. Το παγώνουμε για 40’ περίπου. • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και έπειτα την απλώνουμε στον κορμό με μια σπάτουλα. • Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές σε όλο το μήκος του κορμού και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Dessert
Winter
Desserts
  • Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και ρόδι