Χταπόδι Στιφάδο
by Πηγή ΑΒ Μagazine

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 300 γρ πράσο σε μισές ροδέλες
- 700 γρ χταπόδι πλοκάμι
- 500 γρ ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 12 κρεμμυδάκια φρέσκα (το άσπρο μόνο) ολόκληρα
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 140 γρ πελτέ ντομάτας
- 200 γρ μελιτζάνα σε κύβους
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
- 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 4 φύλλα δάφνης
- 700 γρ νερό
- 300 γρ πράσο σε μισές ροδέλες
- 700 γρ χταπόδι πλοκάμι
- 500 γρ ξερά κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 12 κρεμμυδάκια φρέσκα (το άσπρο μόνο) ολόκληρα
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 140 γρ πελτέ ντομάτας
- 200 γρ μελιτζάνα σε κύβους
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
- 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 4 φύλλα δάφνης
- 700 γρ νερό