facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧταπόδι κρασάτο με ελιές
Ab logo
  • Χταπόδι κρασάτο με ελιές
Χταπόδι κρασάτο με ελιές

Χταπόδι κρασάτο με ελιές

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κατεψυγμένο χταπόδι Kallimanis, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 κιλό τοματίνια
  • 400 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες με τη φλούδα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
  • 600 ml νερό
  • 6 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κατεψυγμένο χταπόδι Kallimanis, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 κιλό τοματίνια
  • 400 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες με τη φλούδα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
  • 600 ml νερό
  • 6 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια μαζί με το σκόρδο και το αφήνετε χωρίς νερό να βράσει για 20 λεπτά. Αυτό σιγά - σιγά θα αρχίσει να βγάζει τα δικά του υγρά. Τότε αφαιρείτε το σκόρδο, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, την κάπαρη, τα τοματίνια, τον μαϊντανό, την πιπερίτσα τσίλι ή πάπρικα, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε δυο με τρία λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το νερό και βράζετε για 35-40 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για να απορροφήσει τα υγρά του. Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού σε γκριλ για 3-4 λεπτά για να ροδοψηθούν. Βάζετε τις ξεροψημένες φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα και τοποθετείτε από πάνω το μαγειρεμένο χταπόδι. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings