Start cooking
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια μαζί με το σκόρδο και το αφήνετε χωρίς νερό να βράσει για 20 λεπτά. Αυτό σιγά - σιγά θα αρχίσει να βγάζει τα δικά του υγρά. Τότε αφαιρείτε το σκόρδο, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, την κάπαρη, τα τοματίνια, τον μαϊντανό, την πιπερίτσα τσίλι ή πάπρικα, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε δυο με τρία λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το νερό και βράζετε για 35-40 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για να απορροφήσει τα υγρά του. Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού σε γκριλ για 3-4 λεπτά για να ροδοψηθούν. Βάζετε τις ξεροψημένες φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα και τοποθετείτε από πάνω το μαγειρεμένο χταπόδι. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.