Χταπόδι με λιαστές τομάτες και σάλτσα βαλσάμικου
by Εύα Μονοχάρη
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Green Day
Main courses

Ingredients for 4 People
- 15 kg φρέσκο χταπόδι, καθαρισμένο
- 10 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 60 g κρέμα βαλσάμικου
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 200 ml ζεστό νερό
- 1 κ.γ. τοματοπελτέ
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Start cooking
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο μαζί με το φύλλο δάφνης και το σιγοβράζουμε μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να μαλακώσει.
2. Κατόπιν, το τεμαχίζουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
3. Σοτάρουμε για 5’ και προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπελτέ.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, 200ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 25’ σε χαμηλή φωτιά.
5. Τέλος, προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον μάραθο, τη μουστάρδα και τη κρέμα βαλσάμικου.
6. Μαγειρεύουμε για περίπου 10-15’ και μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε.
7. Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του, λίγη κάπαρη και ψιλοκομμένο μάραθο.
-Tips: Μπορούμε αντί για μάραθο να χρησιμοποιήσουμε άνηθο και να εμπλουτίσουμε το φαγητό με πράσινες ελιές.
2. Κατόπιν, το τεμαχίζουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
3. Σοτάρουμε για 5’ και προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπελτέ.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, 200ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 25’ σε χαμηλή φωτιά.
5. Τέλος, προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον μάραθο, τη μουστάρδα και τη κρέμα βαλσάμικου.
6. Μαγειρεύουμε για περίπου 10-15’ και μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε.
7. Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του, λίγη κάπαρη και ψιλοκομμένο μάραθο.
-Tips: Μπορούμε αντί για μάραθο να χρησιμοποιήσουμε άνηθο και να εμπλουτίσουμε το φαγητό με πράσινες ελιές.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Green Day
Lunch
Spring
Main courses