Χταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας
by #MadeWithAB
Χταπόδι με πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα μουστάρδας
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό, καθαρισμένο
- 2 κ. σ. ξίδι
- 250 ml λευκό κρασί
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. μουστάρδα με σπόρους
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ. γ. μπούκοβο
- 1 κ. σ. ρίγανη ή θυμάρι, ξερό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7242362
7130596
7103005
7063752
Load 4 more products
Start cooking
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και το ξίδι.
Το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά‘, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 4-5 λεπτά‘.
Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά από 2 λεπτά‘ προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη ή το θυμάρι, το μπούκοβο, μπόλικο πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε.
Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για 30 λεπτά‘, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7242362
7130596
7103005
7063752
Load 4 more products