Recipe Search ResultsΧταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι
Ab logo
  • Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι

Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι

Ingredients for 1 People

1 People
  • 1 lt νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. κουρκουµά
  • 1 κ. γ. µαύρο πιπέρι, ψιλοτριµµένο
  • 500 g. χυλοπιτάκι Κορίνθου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ντοµάτα, σε κύβους

Start cooking

• Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη δάφνη και το πιπέρι να βράσουν. Προσθέ-τουμε το χταπόδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-45’. • Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε το ζωμό στην άκρη. • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Σοτάρουμε για 5’. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε να σοταριστεί για 5’. Ρίχνουμε τα κομμάτια του χταποδιού και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. • Προσθέτουμε τη τομάτατομάτα, την πιπεριά και το ζωμό από το χταπόδι. • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15’. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό (έως 1½ φλ.). • Σβήνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε πετσέτα και αφήνουµε στην άκρη για 10’ να «τραβήξει» τα υγρά, πριν σερβίρουµε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Main courses
  • Χταπόδι ραγού µε χυλοπιτάκι