Recipe Search ResultsΧταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Lenten
Starters & nibbles
Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,5 κιλά χταπόδι Kallimanis
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7080603
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064239
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Super Price 1.49 €
    This item is no longer available
    7064221
  • Start cooking

    Βράζετε το χταπόδι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ξίδι για 30-40 λεπτά. Όταν γίνει τρυφερό και μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε και το σκόρδο ολόκληρο. Ρίχνετε το χταπόδι και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το μισό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, διαλύετε την μουστάρδα και το κέτσαπ στο υπόλοιπο κρασί, και το προσθέτετε στο χταπόδι. Ανακατεύετε, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήστε το χταπόδι να βράσει για να πήξει η σάλτσα.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Lenten
    Brunch
    All seasons
    Starters & nibbles
    • Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7080603
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064239
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Super Price 1.49 €
    This item is no longer available
    7064221